Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Новини    English
Конференция: Обучението по новите и актуализирани планове и програми – резултати и перспективи

Конференция на тема „Обучението по новите и актуализирани планове и програми – резултати и перспективи“ организира Факултетът по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ на 11 септември 2014 г. Събитието е с начален час 13:00 ч. и ще се проведе в 424 аудитория в сградата на Факултета на бул. „България“ № 236.

Пред широката общественост ще бъдат представени резултатите от проведеното обучение по проект №BG051РО001-3.1.07-0009 „Повишаване на качеството на обучение по информатика и ИКТ във ФМИ при ПУ чрез създаване и прилагане на устойчив модел за актуализация на учебните планове и програми, съобразно стратегията на ЕС за растеж „Европа 2020“ и изискванията на трудовия пазар“. Гости на конференцията ще бъдат заместник кметът “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” на община Пловдив г-н Стефан Стоянов, представители на бизнеса и научно-образователната общност.

Деканското ръководство, преподавателите и гостите на форума ще дискутират как новите и обновени програми се отразяват на повишения интерес към специалности във ФМИ.

За отличните резултати от проекта може да се съди и от факта, че са запълнени всички места в направленията, по които са били актуализирани учебните планове: професионално направление 4.6. „Информатика и компютърни науки“ и професионалното направление 1.3. „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“. Тази година двете направления получиха високи оценки от Националната агенция по оценяване и акредитация. ФМИ се сдоби с право да обучава повече студенти по държавна поръчка за максималния срок, който се дава при акредитация.

ПОКАНВАТ СЕ ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ КАЧЕСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПОСОЧЕНИТЕ НАПРАВЛЕНИЯ!

  Предишна Следваща  
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ