Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Новини    English
Среща относно Програма „Хоризонт 2020“ и Програма „Хоризонт Европа“ 2021-2027 г.“.

Дирекция „Наука“ в Министерство на образованието  и науката отправя покана за участие в среща „Резултати от представянето на България в Програма „Хоризонт 2020“ и основна рамка на Програма „Хоризонт Европа“ за периода 2021-2027 г.“. От страна на Министерство на образованието и науката участие в срещата и основни лектори по планираните теми ще бъдат доц. Евгени Евгениев - отговарящ за сектор „Наука“ в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз и проф. Костадин Костадинов - съветник на министъра на образованието и науката.

 

Основните теми на срещата и резултатите от нея ще послужат за:

  • Представяне на анализ на конкурентоспособността на българската наука в “Хоризонт 2020” и представяне на рамката на бъдещата “Хоризонт Европа” (мисии и партньорства, клъстери, подкрепа за групата на разширяването и др.);
  • Съществуващи партньорства между наука и бизнес в България и обратна връзка за бъдещи перспективи за участие в публично-частни партньорства в Европа в периода 2021-2027 г. (вкл. Европейския иновационен съвет и подкрепата за малки и средни предприятия и стартиращи фирми);
  • Консултация относно процеса на стратегическо планиране за бъдещата програма за учените;
  • Дискусия относно възможни лостове, които може да се използват в Брюксел за по-добро позициониране на българските научни организации и университети.

Работната среща ще бъде проведена в 7 града от страната, както следва:

·         Пловдив:  1 август, между 10:30 ч. и 12:30 ч. в зала Компас в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

 

От МОН предвиждат тези срещи да  бъдат отворени за представители на университети, научни институции, бизнес организации и други заинтересовани от темата организации и лица.

 

Моля, изпращайте потвърждение за участие в срещите на следния линк: https://doodle.com/poll/dnu6254wfpck436m

  Предишна Следваща  
Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ