Форум Поща Карта на сайта Търсене Връзки Контакти
Начало Обучение Избираеми дисциплини Oбщ списък на избираемите дисциплини и практикуми Въведение в роботика с „Robobо“ (Андроид версия)    English
Факултет по математика и информатика - Въведение в роботика с „Robobо“ (Андроид версия)
 Лектори

проф. д-р Станимир Стоянов, инф. Йордан Тодоров 

Анотация

Роботиката все повече навлиза в човешкото ежедневие. В началото на века започна употребата на лични мобилни телефони да става все по-популярна и в наше време вече всеки притежава такъв. Така роботиката прокарва път към живота на всеки човек, било то под формата на прахосмукачка, детска играчка или други. Скоро притежанието на робот помощник ще е нещо напълно обичайно.

В дисциплината ще се запознаем с роботи „Robobo“ и ще се научим да пишем програми за тях. Robobo съчетава мобилна база заедно с вашия смартфон, за да създаде следващото поколение образователни роботи. Той се състои от две части – „базата“, която е тялото на работа, и вашия смартфон, който играе ролята на неговия мозък. Настоящите смартфони съдържат най-новите технологии по отношение на сензори, процесор и комуникационни възможности, а заедно с мобилността, чувствителността на ниско ниво и жестовите възможности, осигурени от базата, Robobo се превръща в оптималния инструмент за започване на обучението на интелигентна роботика.

ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ: Познания по Java, познания по Android.

Актуално
Още новини
Архив на новините
© 2009 ФМИ